Shiatsu

Stoelmassage - Moxa - Cupping

Shiatsu massage|therapie

Afhankelijk van je wensen kun je kiezen uit:

Shiatsu ontspanningsmassage of klachtgerichte therapeutische massage

Moxa - Cupping

Moxa therapie is een oud onderdeel uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Moxa is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Moxa heeft een verwarmende werking en kan op verschillende manieren worden toegepast. Het kan in torentjes op de huid geplaatst worden of er kan een moxa stick boven de huid worden gehouden. De stick raakt de huid hierbij niet.

Moxa is een aanvulling op de Shiatsu behandeling en wordt gebruikt om acupunctuurpunten te verwarmen.  De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten, zo wordt er warmte toegevoegd en hierdoor wordt de energiestroom gestimuleerd.

Moxa is heel geschikt voor klachten waar een vorm van koude, leegte of blokkade is. Maar ook bij ernstige vermoeidheid en blessures (kneuzingen en verstuikingen). Ook bij gewrichtspijn kan moxa een heilzame werking hebben.

Cupping is al eeuwen oud en werd al door de Romeinen en Grieken gebruikt. Het is een zeer effectieve manier om ziekmakende energieën uit het lichaam te halen zoals wind, kou en hitte (een beginnende verkoudheid bijv.). Tevens kunnen diepzittende stagnaties worden opgeheven. Hierdoor verbetert de circulatie van bloed en vloeistoffen en worden de spieren en organen weer goed gevoed.

Er zijn 2 manieren om cupping te gebruiken. Je plaatst de cup daar waar de pijn zit of je gaat langzaam met de cup over het hele gebied waar de pijn zit.

Shiatsu stoelmassage

Spanning in je nek, schouders, rug of armen? Weinig tijd?

Dan is een Shiatsu stoelmassage een goede keuze.

Een Shiatsu stoelmassage is een korte, stevige drukpuntmassage.  Hierbij worden de rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen losgemaakt. Door middel van handpalm, duim en elleboog wordt druk uitgeoefend op specifieke drukpunten. Onderzoek naar het effect van stoelmassage heeft aangetoond dat deze relatief beperkte interventie een positief effect heeft op vermoeidheid, klachten aan het bewegingsapparaat en de helderheid van denken.

Het effect van een Shiatsu stoelmassage:

  • het ontspant de spieren
  • het heeft een positief effect op psychische vermoeidheid, klachten aan het bewegingsapparaat en op de helderheid van denken
  • het stimuleert en verbetert de circulatie
  • de duur is max. 20 minuten en de kleding kan worden aangehouden
  • je voelt je frisser en vitaler